Bel direct voor een afspraak

Tel. 020 - 88 96 484

Monique Schrama Office Manager

Bel mij terug

Gemiddelde beoordeling van onze clienten:

(Op basis van 4 beoordelingen)
5 out of 5

Wat clienten over ons zeggen:

" Onlangs voor het eerst de mindfulnesstraining ingezet voor een hele afdeling. Wat een geweldig programma is dat! "
5 out of 5
" We hebben een goede band met ACT Together, we zetten Take ACTion @ work nu steeds vaker preventief in. "
5 out of 5

Menu

Zo werkt Take ACTion @ work

Take ACTion @ work is gericht op snel herstel, blijvend resultaat en persoonlijke groei. Het programma bestaat uit zes fasen.

INTAKE: Eens goed op verhaal komen

We maken tijd voor iemands verhaal. We vragen op onderwerpen door en verdiepen ons in wát er is en wíe iemand is. Voor de behandeling is het namelijk ook belangrijk om talenten en mogelijkheden te kennen.

TAKE UP: Zelfhelptechnieken; zoals mindfulness

De medewerker leert zichzelf rust en ruimte te geven. Hij wordt minder geleefd, heeft meer overzicht en ziet meer mogelijkheden. Hij kan dichter bij zichzelf blijven en pakt signalen van zijn lichaam beter op.

Ondertussen helpen we uw medewerker ook letterlijk weer in beweging te komen. Hij pakt de alledaagse rituelen weer op die nu vaak erg zwaar vallen. Op tijd opstaan, sporten, gezond eten, eens met vrienden afspreken; de gewone dingen…

TAKE IN: Op zoek naar oorzaken en patronen

In het proces onderzoeken we de oorzaken en achtergronden van wat er nu speelt. In veel gevallen heeft de werknemer al eens met iets soortgelijks van doen gehad. Waarschijnlijk heeft hij zelfs al eerder oplossingen gevonden voor soortgelijke vraagstukken als waar hij nu voor staat.
De werknemer leert eigen valkuilen kennen: de patronen in het gedrag of denken waardoor hij vaak hetzelfde soort fouten maakt.

TAKE OVER: Inzicht in wat belangrijk is en waar iemand voor staat

We leren uw medewerker dicht bij zichzelf te blijven. Zodat hij beter weet wat belangrijk is, wat hem bepaalt, waar hij het voor doet. En welke talenten daarbij kunnen helpen. Zo leert hij om op een zinvolle manier invulling te geven aan werk en leven.

In het proces komt de werknemer veel over zichzelf te weten. Hardnekkige gewoonten, maar ook de dingen die iemand goed kan; de veerkracht en vindingrijkheid. Men leert wat belangrijk is en naar welke waarden men wil leven.

TAKE ACTION: Veranderen, moet men doen

En dan gaat de werknemer het doen. Naast begrijpen is het belangrijk om te beleven hoe hij kan veranderen. Wat de gevolgen zijn van nieuw gedrag, gewoonten en veranderingen en hoe hij dat bij kan sturen.

TAKE CARE: Blijvend succesvol

Bij afsluiting van de behandeling nemen we de tijd om wat verder in de toekomst te kijken. Zodat de werknemer ook over een langere tijd nog beter zicht heeft op eigen mogelijkheden… zelfs als het weer tegenzit.

Onze coaches zijn aangesloten bij: